Kimya, biyoloji, nano teknoloji ve doğa bilimleri alanında yaptığı inovatif çalışmalarla bilinen BME AR-GE, kendi çalışma alanındaki en son teknolojileri kullanarak yüksek kaliteli yeni nesil ürünler üretmekte, ürün gamını her geçen gün zenginleştirmekte, geliştirdiği ürünler ve sunduğu hizmetlerle uluslararası düzeyde bir üretici ve dünya çapında bir tasarım merkezi olma yönünde emin adımlarla ilerlemektedir. Akademik ve klinik düzeyde pek çok başarılara imza atan, global pazarda kendini kanıtlamış olan BME AR-GE, halen keşfedilmeyi bekleyen, benzersiz ve rakipsiz olan geniş bir ürün çeşitliliğine sahiptir. BME AR-GE ürünlerinin tamamı gıda kodeksine uygun, toksik birikime sebep olmayan güvenli içeriklerden oluşmaktadır.
BME AR-GE, 2007 yılında askeri alandaki ilk projesini gerçekleştirmiş, bor madeni üzerine inovatif çalışmalar yapmış, yine bu süreçte TÜBİTAK bünyesindeki ilk nanoteknoloji laboratuvarını kurma başarısını göstermiştir.
Takip eden süreçlerde çalışmalarını sağlık sektörü üzerine yoğunlaştıran BME AR-GE, yeni nesil nanofilm yüzeyler geliştirmiş, uygulama yüzeyinde uzun süreli hijyen ve koruma sağlayarak yeni bir başarıya daha imza atmış, sağlık sektöründe de dikkatleri üzerine çekmiştir.
BME AR-GE’nin 2017 yılında, Koç Üniversitesiyle birlikte, ülkemizin bilinen üniversitelerinin, hastanelerinin ve bilim insanlarının da katkılarını alarak yaptığı “Ventilatör İlişkili Pnömonilerin Önlenmesine Yönelik Nanoteknoloji Destekli Endotrakeal Tüp Yüzey Kaplamaları” konusundaki TÜBİTAK projesi, KLİMİK 2017’nin en başarı projeleri arasında değerlendirilerek, ödüle layık görülmüştür.
BME AR-GE, geliştirdiği yüksek etkili ve uzun süreli koruma sağlayan yeni nesil ürünleriyle hijyenin ve korumanın önemli olduğu her yerde, her şeyde ve her sektörde aranan bir marka haline gelmiştir.